Újabb fejlemény a Hera űrszondáról

Kapcsolódó

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

A nap képe #1477 – Flight 4 előtti tankolási teszt

Teljes tankolási teszt a júniusra tervezett Flight 4 előtt.

USA: Oroszország műholdellenes fegyvert bocsátott az alacsony Föld körüli pályára

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kozmosz-2576 feltehetően...

Ismét fejleményekről számolhatunk be a Hera misszióval kapcsolatban, hiszen az űrszonda, pontosabban annak nagy nyereségű antennája zajteszten vesz részt. Az eseményre a németországi IABG tesztközpont akusztikai kamrájában kerül sor, melynek alkalmával a falban látható hangszórókon keresztül hordozórakéta-szintű zajt bocsátanak az eszközre.

A Hera 1,13 m átmérőjű antennája döntő szerepet játszik majd a küldetés sikerében, hiszen nagy mennyiségű adatot továbbít vissza a Földre, miközben folyamatosan fogadja a távvezérléshez nélkülözhetetlen parancsokat. A misszióban részt vevő kis nyereségű antenna pedig tartalékként szolgál az alacsony adatátviteli sebességű vészhelyzeti kommunikációhoz. Az antenna korábban már átesett egy rádiófrekvenciás értékelésen az ESA hollandiai ESTEC központjában. Ezt követően a németországi IABG tesztközpontban rezgésvizsgálatot végeztek rajta, majd az ausztriai AAC vállalatnál extrém hőmérséklettel egybekötött vákuumkörülményeket kellett kibírnia.

Forrás: HPS

A szénszálas, nagy nyereségű antenna Németországban, valamint Romániában készült a HPS által, mely több mint 4000-szeresére fogja erősíteni a Hera jeleit, hogy azok elérjék Földünket. A küldetés hajtóműmodulját az OHB gyártotta, melyet kb. fél éve szállítottak át az olaszországi Avio-ba, valamint már alakot öltött a szonda központi egysége is, melyhez a svájci RUAG Space is hozzájárult.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye