Újabb fejlemény a Hera űrszondáról

Kapcsolódó

Négy javaslat jutott tovább a Kínai Űrállomással kapcsolatos pályázat következő fázisába

A Kínai Emberes Űrrepülésért Felelős Iroda (CMSEO) négy pályázatot...

A nap képe #1244 – Endeavour a Kennedy Űrközpont felett

Az Endeavour űrsikló és az SCA (Shuttle Carrier Aircraft),...

A Falcon-9 B1069 főszereplésével az idei 69. küldetést is teljesítette a SpaceX

Ha már a Starlink-indítások önmagukban nem jelentenek akkora izgalmat...

A nap képe #1243 – Frank Rubio üdvözlése

Mark Vande Hei így üdvözölte társát, aki előző nap...

Ismét fejleményekről számolhatunk be a Hera misszióval kapcsolatban, hiszen az űrszonda, pontosabban annak nagy nyereségű antennája zajteszten vesz részt. Az eseményre a németországi IABG tesztközpont akusztikai kamrájában kerül sor, melynek alkalmával a falban látható hangszórókon keresztül hordozórakéta-szintű zajt bocsátanak az eszközre.

A Hera 1,13 m átmérőjű antennája döntő szerepet játszik majd a küldetés sikerében, hiszen nagy mennyiségű adatot továbbít vissza a Földre, miközben folyamatosan fogadja a távvezérléshez nélkülözhetetlen parancsokat. A misszióban részt vevő kis nyereségű antenna pedig tartalékként szolgál az alacsony adatátviteli sebességű vészhelyzeti kommunikációhoz. Az antenna korábban már átesett egy rádiófrekvenciás értékelésen az ESA hollandiai ESTEC központjában. Ezt követően a németországi IABG tesztközpontban rezgésvizsgálatot végeztek rajta, majd az ausztriai AAC vállalatnál extrém hőmérséklettel egybekötött vákuumkörülményeket kellett kibírnia.

Forrás: HPS

A szénszálas, nagy nyereségű antenna Németországban, valamint Romániában készült a HPS által, mely több mint 4000-szeresére fogja erősíteni a Hera jeleit, hogy azok elérjék Földünket. A küldetés hajtóműmodulját az OHB gyártotta, melyet kb. fél éve szállítottak át az olaszországi Avio-ba, valamint már alakot öltött a szonda központi egysége is, melyhez a svájci RUAG Space is hozzájárult.

Dark mode powered by Night Eye