Újabb információk a NASA és a SpaceX közös hajtóművizsgálatáról és a Crew-1-ről

Kapcsolódó

A nap képe #1480 – C3PO az IM-2 fedélzetén

Az Intuitive Machines IM-2 küldetésével C3PO is "elindul" a...

Az ESA két céget jelölt ki a kereskedelmi teherszállítási programjához

Az Európai Űrügynökség május 22-én jelentette be, hogy egyenként...

A Rocket Lab hajtotta végre az idei év 100. rakétaindítását

Az Electron ismét a NASA megbízásából indult, és két...

A nap képe #1479 – Euclid űrtávcső felvételek

Az Euclid űrtávcső első, tudományos eredményeket szolgáltató felvételei. Az...

Ismét tudományos adatok érkeznek a Voyager-1 szondától

Újabb jó hírek érkeztek az 1977-ben indított Voyager-1 szondával...

Tegnap újabb telekonferenciát tartottak a NASA és a SpaceX vezetői, melyen a napokban lezárult a Falcon-9 rakéták Merlin 1D hajtóműveinek vizsgálatáról és a Crew-1 küldetésre való felkészülésről számoltak be.
Kathy Louderssel kezdődött a felszólalók sora, aki megerősítette, hogy továbbra is a november 14-re kitűzött indulási dátummal kalkulálnak a Crew-1 esetében, miután megtalálták és javították a hajtóműhibákat. Elégedetten számolt be a közös munkáról a SpaceX-el, végig szoros kapcsolatban zajlott az egész vizsgálati folyamat.
Ezután Steve Stich kereskedelmi utakért felelős program manager is dicsérte a közös vizsgálatot és az eredményeket is, illetve az indítási dátumon kívül egy érdekes információt is közzétett: ha november 14-én, keleti parti idő szerint 19:47-kor el tud indulni a Crew-1, akkor mindössze 8,5 óra múlva már dokkolhatnak is az ISS-en!
Ez a korábbi tervekkel, illetve a majdnem egy napos Demo-2 úttal ellentétben töredék időnek számít.

Hans Koenigsmann ezután rátért a műszaki részletekre: két Merlin hajtóművet szereltek ki a Crew-1 indítás alkalmával használandó B-1061 és a GPS III küldetés B-1062 első fokozatából. Ez utóbbi esetében az október 2-i indításmegszakítás után kiderült, hogy a T-2 másodpercnél a vészmegszakító-rendszer helyesen lépett működésbe, mivel az 1. és 2. hajtóműveknél hirtelen nyomásemelkedés történt, amiből a hajtóművek tervezettnél előbbi elindulására következtettek a szakemberek.
Koenigsmann megerősítette, hogy megtalálták a hiba forrását, amit egy eltömődött nyomáshatároló szelep eldugulása jelentett. A dugulást a korrózió ellen alkalmazott anyag okozta, melyet a hajtóművek összeszerelése közben és végén visznek fel a különböző felületekre, majd a fölösleget lemossák. Ebből a fölöslegből jutott egy kis mennyiség a hajtómű gázturbinájába a turbószivattyúhoz.

Mivel az 1061 és 1062 hordozórakétát nagyjából egy időben építették, ezért az 1061-ből is kiszereltek két hajtóművet, amit az előzetes vizsgálatok alapján hibásnak véltek. Mind a négy hajtóművet visszaszállították McGregorba, ahol a SpaceX hajtóműtesztelő központja található, és sikerült is reprodukálni a hibákat. Ezáltal biztosak lehettek benne a mérnökök, hogy a ez a korróziógátló anyag volt a probléma előidézője a GPS III indítás előtt.

Ahhoz azonban, hogy a Crew-1 valóban november 14-én elindulhasson, még két indítást sikerrel végre kell hajtania a SpaceX-nek. Egyik a GPS III pótlása, a másik pedig egy szintén NASA misszió, a Sentinel-6 küldetés hibátlan teljesítése. Ezeken fogják ugyanis ellenőrizni, hogy valóban sikeres volt-e a hajtóművek ellenőrzése és cseréje.

Az egyik Falcon-9 rakéta 9 db Merlin 1D hajtóműve
Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye