Újabb két-két rakétaindításról köt szerződést a Space Force a ULA-vel és a SpaceX-szel

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A bejelentés szerint 2023-ban összesen négy katonai indítást hajt végre majd a két vállalat.

A ULA összesen mintegy 224,3 millió dollár kötött áras szerződés keretében a még fejlesztés alatt álló Vulcan rakétával fogja végrehajtani a USSF-112 és a USSF-87 küldetéseket. A tervek szerint előbbi indításra 2023 harmadik negyedévében, míg az utóbbira 2023 negyedik negyedévében kerülhet sor. Mindkét misszió a Cape Canaveral Space Force Stationről indul majd.

A SpaceX több mint 157,7 millió dolláros, szintén kötött áras szerződés keretében nyerte el két küldetés, a USSF-36 és az NROL-69 indítását. Mindkét alkalommal egy Falcon-9 rakétával hajtják végre az indítást, az egyiket Cape Canaveral Air Force Stationről, a másikat a kaliforniai Vandenberg Légibázisról. A küldetésekre 2023 második és negyedik negyedévében kerül sor.

Mind a négy indítás az NSSL (National Security Space Launch) második fázisának keretében valósul meg, és mind a négy űreszköz valószínűleg titkosított műhold lesz, így további részleteket nem fogunk megtudni ezekről. Maga a második fázis egyébként 2020-2024 közötti időszakra vonatkozik, és az első küldetések végrehajtására 2022-ben kerül sor a két vállalat részéről. Tavaly augusztusban nyerte el a ULA és a SpaceX az összesen 3,5 illetve 2,5 milliárd dolláros keretszerződést az Amerikai Légierőtől, és rögtön egy 337 millió illetve 316 millió dolláros küldetéssel indul majd az összesen 30-34 indítást magába foglaló időszak (a SpaceX díjazása alapján valószínűleg rögtön egy Falcon Heavy indítást láthatunk majd elsőként).

Balra a Vulcan (még csak fantáziafotó), jobbra pedig a Falcon Heavy, az első tesztindítás során

Forrás: GeekWire Photo

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye