Újabb két taggal bővült az O3b mPower konstelláció

Kapcsolódó

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kína első alkalommal hajtott végre 12 km-es függőleges fel- és leszállást egy rakétafokozattal

Ez újabb jelentős lépés az újrahasználható rakétakoncepció fejlesztésében! Meglepetésszerűen végzett...

Földünk az űrből: Ádám hídja

A Sentinel-2 felvételén szemügyre vehetjük Dél-India egyik csúcsát Srí...

Kicsivel éjfél után, magyar idő szerint 00:12-kor újabb két O3b mPower új generációs műholddal indult útjára a Falcon-9-es. A floridai SLC-40 startállásról kezdődő misszió hordozója, a B1078 viszonylag „zöldfülű” még, hiszen ez idáig csak egyetlen küldetést hajtott végre. Mint láthattuk természetesen ez nem okozott gondot számára, és megfelelően teljesítette az emelkedési szakaszt, valamint gond nélkül átvészelte az eközben jelentkező Max-Q-t, azaz a legnagyobb erőhatásokat jelentő légköri réteget.

A hajtóművek leállítását követően (MECO – Main Engine Cut Off) került sor a fokozatok szétválására, majd kb. egy percre rá leváltak az áramvonalazó orrkúpok is. Mivel az első fokozat abszolválta a rá bízott feladatot, megkezdte hazaútját a „Just Read the Instructions” drónhajóra, melynek fedélzetére a misszió 8. percének végén szállt le. A második fokozat megbízatása ennél jóval tovább tartott, hiszen további 2 darab hajtóműgyújtás várt rá, mielőtt elengedhette volna hasznos terheit. Az említett művelet két szakaszban történt meg, melynek során az első O3b mPower műhold szeparációja T+01:53:25-kor, a második pedig T+02:00:26-kor történt meg.

Mindezzel a SpaceX újabb sikeres küldetést tudhat maga mögött, ami az idei évet tekintve a 27., összességében a 231. volt. Az O3b mPower konstelláció ennek eredményeként 4 db űreszközt számlál, mely egyelőre még csak „töredéke” a tervezett 11 darabnak.

Forrás: @JennyHPhoto

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye