Újabb küldetést teljesített a Falcon-9 hordozó

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

A hét első Starlink, és egyben az első Falcon-9 küldetésre került sor, mely újabb 20 darab műhold pályára állítását jelentette. A 8-5 jelzésű misszió a nevéből adódóan a nyolcadik réteget bővítette.

A start helyszínéül a floridai part, pontosabban a Cape Canaveral-ben található SLC-40 szolgált, a hajtóművek beindítását pedig magyar idő szerint 04:16-kor figyelhettük meg. A B1067 jelű F9-es ezt követően is hibamentesen üzemelt, aminek köszönhetően megtörténhetett a fokozatok szétválása, valamint az első fokozat 20. visszatérése a kijelölt Just Read the Instructions drónhajó fedélzetére. A második fokozat ez idő alatt tovább gyorsult, melyet a szatellitek útjára engedése zárt.

A SpaceX menetrendje továbbra is sűrű, hiszen további Falcon-9 indításokra van kilátás (többnyire házon belüli Starlink küldetések), de természetesen hamarosan a negyedik Starship repülésére is nagy esély van. Ha utóbbival kapcsolatban szeretnétek tájékozódni, akkor ajánljuk figyelmetekbe hírfolyamunkat, ha pedig a Falcon-9 flottára vagytok kíváncsiak, akkor kattintsatok adatbázisunkra.

Forrás: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye