Újabb megrendelésre számít a Northrop Grumman

Kapcsolódó

A 260. Falcon-9 küldetést jelentette a mai Starlink 7-3

Úgy kezdte a SpaceX ezt a hetet, ahol tegnap...

Földünk az űrből: A megperzselt Rodosz

A Kopernikusz program Sentinel-1 műholdjának felvétele elénk tárja az...

A nap képe #1238 – Lítiumbányászat

Lítiumbányászati tevékenység Észak-Argentínában, melyet megörökítettek a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről.

Földet ért a Bennu kisbolygóból származó minta

Frissítés 18:19: Miután a mentőcsapatok megfelelően előkészítették a kapszulát...

A B1060 jelű Falcon-9 is teljesítette 17. repülését

A B1058 után a B1060 jelzéssel ellátott Falcon-9-es is...

A legfrissebb hírek szerint a Northrop Grumman 2 milliárd dolláros megrendelésre számít a United Launch Alliance részéről, melynek tárgya szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéták gyártása lesz – közölte Kathy Warden, a Northrop Grumman elnök-vezérigazgatója. A szerződés megkötésére várhatóan 2022 második negyedévében kerülhet sor.

A nagy értékű megrendelésre az Amazon Kuiper-projektje ad választ. Mint azt egy korábbi cikkünkben már olvashattátok, a ULA (United Launch Alliance) elnyerte az Amazon Kuiper műhold-konstellációjának telepítésére vonatkozó három szerződés egyikét, melyben a Vulcan Centaur rakétával 38 küldetést terveznek végrehajtani, indításonként ez 45 Kuiper műholdat jelent. Tory Bruno, az ULA vezérigazgatója április elején azt mondta, hogy a vállalat jelentős beruházásokat tervez, annak érdekében, hogy évente akár 20-25 indításra is sor kerülhessen az új Vulcan Centaur hordozóval.

Az ULA még 2015-ben döntött úgy, hogy nem vásárol több szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétát az Aerojet Rocketdyne-tól, így új beszállítójuk a Orbital ATK lett, melyet ma már Northrop Grumman néven ismerünk. Az amerikai vállalat a Vulcan Centaur számára egy ún. GEM-63XL segédrakétát fejlesztett ki, melynek kisebbik változatát, a GEM-63-at az Atlas-V hordozónál használják.

A Northrop Grumman által gyártott gyorsítórakéták, melyek az NROL-101 misszión debütáltak. Forrás: ULA

Dark mode powered by Night Eye