Újabb megrendelésre számít a Northrop Grumman

Kapcsolódó

Kettős elrepülésre készül a JUICE űrszonda

Az Európai Űrügynökség űrszondája egy 2023. november 17-én abszolvált...

A Maxar következő generációs műholdjainak felvételei magasra tették a mércét

A Maxar Intelligence legújabb, nagy felbontású, képalkotó műholdakból álló...

A nap képe #1536 – Hőpajzs tisztítás

A Mercury űrhajón használandó hőpajzs tisztítása. A felvétel 1963-ban...

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A legfrissebb hírek szerint a Northrop Grumman 2 milliárd dolláros megrendelésre számít a United Launch Alliance részéről, melynek tárgya szilárd hajtóanyagú gyorsítórakéták gyártása lesz – közölte Kathy Warden, a Northrop Grumman elnök-vezérigazgatója. A szerződés megkötésére várhatóan 2022 második negyedévében kerülhet sor.

A nagy értékű megrendelésre az Amazon Kuiper-projektje ad választ. Mint azt egy korábbi cikkünkben már olvashattátok, a ULA (United Launch Alliance) elnyerte az Amazon Kuiper műhold-konstellációjának telepítésére vonatkozó három szerződés egyikét, melyben a Vulcan Centaur rakétával 38 küldetést terveznek végrehajtani, indításonként ez 45 Kuiper műholdat jelent. Tory Bruno, az ULA vezérigazgatója április elején azt mondta, hogy a vállalat jelentős beruházásokat tervez, annak érdekében, hogy évente akár 20-25 indításra is sor kerülhessen az új Vulcan Centaur hordozóval.

Az ULA még 2015-ben döntött úgy, hogy nem vásárol több szilárd hajtóanyagú gyorsítórakétát az Aerojet Rocketdyne-tól, így új beszállítójuk a Orbital ATK lett, melyet ma már Northrop Grumman néven ismerünk. Az amerikai vállalat a Vulcan Centaur számára egy ún. GEM-63XL segédrakétát fejlesztett ki, melynek kisebbik változatát, a GEM-63-at az Atlas-V hordozónál használják.

A Northrop Grumman által gyártott gyorsítórakéták, melyek az NROL-101 misszión debütáltak. Forrás: ULA

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye