Újabb öt BlackSky indításra szerződött a Rocket Lab

Kapcsolódó

Official: Hungary’s astronaut will fly on Axiom-4 mission

Research astronaut Tibor Kapu will fly to the International...

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

A Rocket Lab Electron hordozórakétája úgy fest, továbbra sem szenved hiányt a megrendelésekből, hiszen a BlackSky ismét öt darab repülést vásárolt a Peter Beck vezette új-zélandi-amerikai cégtől. A kontraktus bejelentésére augusztus 8-án került sor, mely már a Gen-3 képalkotó műholdak űrbe juttatására irányul. A vállalatok ezzel összefüggésben azonban nem hozták nyilvánosságra az üzlet értékét, bár az nyilvános adat, hogy a Rocket Lab 7,5 millió dolláros átlagárat szabott meg az Electron indításoknak. További információ, hogy a megbízatások várhatóan 2024-től kezdődhetnek a Mahia-félszigeten található startállásokról.

A Rocket Lab egyébként már 2019 óta hat sikeres küldetést hajtott végre a BlackSky számára, legutóbb márciusban, amikor a The Beat Goes On keretén belül elindultak az utolsó Gen-2 szatellitek.

A BlackSky Gen-3 műholdjait úgy tervezték, hogy akár 35 centiméteres felbontású képeket készítsenek, szemben a Gen-2 egy méteres értékével. A cég emellett előbbieknél is alkalmazza a mesterséges intelligenciát (Artificial Intelligence) és gépi tanulást (Machine Learning), hogy a kapott adathalmazt a lehető leghatékonyabban kezelje. A BlackSky analitikai platformja (Spectra AI) képes nyomon követni a világ híreit felmerülő események után kutatva, és ezek ismeretében feladatot is tud adni a műholdak számára, hogy leképezze azokat.

A Running Out of Toes küldetés Electron hordozója. Forrás: Rocket Lab
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye