Array

Újabb szerződést nyert el a Rocket Lab, ezúttal a Neutron rakéta fejlesztésére

Kapcsolódó

Megvan a megállapodás: az Axiom-4 misszióval indul a következő magyar űrhajós

Kapu Tibor kutatóűrhajós egy Crew Dragon űrhajó fedélzetén fog...

A Curiosity elemi kénre bukkant egy marsi kőzetben

A rover számos friss felfedezés mellett tiszta kénből álló kőzeteket is talált, melyre még nem volt példa a Vörös Bolygón.

A nap képe #1538 – Jupiter a 61. elrepülés során

A Juno űrszonda 2024. május 12-én, a 61. megközelítés...

Képgaléria: A BME Suborbitals Prometheus rakétájának első bevetése

A versenycsapat néhány hete végezte el legújabb rakétájának első...

Magánkézbe került az Astra Space

Régóta ismeretes az a tény, miszerint az Astra Space...

Ma újabb jó hírt jelentett be az új-zélandi-amerikai Rocket Lab: 24,35 millió dolláros támogatásról írhatnak alá szerződést az Űrhaderővel. Ezt az összeget a jelenlegi tervek szerint 2024-ben debütáló Neutron közepes teherbírású rakéta felső fokozatának fejlesztésére kapja a cég. Az új jármű terveiről és fejlesztéséről először idén márciusban értesülhetett a világ, amikor egy videóban ismertette a cég jövőbéli terveit Peter Beck, a cég alapítója és elnök-vezérigazgatója, és tett említést a rakétáról is.

A Rocket Lab ezzel elkötelezte magát, hogy a National Security Space Launch (NSSL) program keretében végezzen el majd indításokat, melyek az Egyesült Államok legkritikusabb missziói közé tartoznak. Ez a több mint 24 millió dolláros támogatás egyébként annak a 75 millió dolláros keretnek a része, melyet a Kongresszus szavazott meg amerikai cégek számára rakéta felső fokozatok fejlesztésének támogatásához. Az NSSL programhoz a SpaceX és a ULA után harmadikként csatlakozik Peter Beck cége.

Peter Beck és a Neutron orrkúpjának modellje. Fotó: Business Wire

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye