Újabb Szojuz küldetésre vehet jegyet a NASA

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

A RIA Novosztyij orosz állami hírügynökség szerint újabb Szojuz űrhajóra vehet jegyet a NASA amerikai űrhajósnak. A misszió a jövő márciusban induló Szojuz MSz-21 lesz, az asztronauta pedig Loral O’Hara, aki a NASA 2017-ben kiválasztott űrhajósosztályának tagja, korábban még nem járt a világűrben. O’Hara jelenleg is Oroszországban tartózkodik, és vízi Szojuz tréningen vesz rész a Roszkoszmosznál.

Bár a Roszkoszmosz már korábban bejelentette az MSz-21 teljesen orosz személyzetét (Oleg Artyemjev, Denisz Matyvejev, Szergej Korszakov), várhatóan ezúttal is egy magáncégen keresztül vesz majd jegyet az amerikai űrhivatal. Miután lejárt a megegyezés a NASA és a Roszkoszmosz között, a legutóbbi Szojuzon (MSz-18) a NASA az Axiom Space-en keresztül intézett egy helyet Mark Vande Hei űrhajósnak – az Axiom fizette az utazás költségét, cserébe a NASA helyet biztosít egy jövőbeli kereskedelmi utazáson az Axiom által választott űrhajósnak.

Érdekesség, hogy a Szojuz MSz-21 tagja Szergej Korszakov is, akit már régóta pletykálnak, mint az első kozmonauta, aki amerikai űrhajón utazik majd (a hírek szerint amúgy ő megint Houstonban tartózkodik tréningen). Legközelebb erre Korszakovnak a SpaceX Crew-4 küldetésen lesz lehetősége, remélhetőleg addig lezárulnak a hosszú hónapok óta húzódó egyeztetések.

Ne feledjétek, az oldalon megtaláljátok az összes jövőbeli emberes űrutazás részleteit és megerősített személyzeteit is. Katt ide az adatbázisért.

Loral O’Hara

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye