Újabb teszteket hajtott végre a Sierra Space a felfújható moduljával

Kapcsolódó

Új Progressz teherűrhajó indult a Nemzetközi Űrállomásra

A Progressz MSz-25 a szokásos ellátmány mellett japán fürjtojásokat...

Először tesztelte a Firefly az új Antares rakétához fejlesztett hajtóművet

Egyelőre egy rövidebb próbára került sor a Miranda nevű...

A nap képe #1303 – Vicces zoknik az ISS-en

Loral O'Hara, a Nemzetközi Űrállomás egyik lakója Hálaadás alkalmából...

2024 közepére tűzték ki az Ariane-6 bemutatkozásának időpontját

Az európai űripari vezetők ma tartottak telekonferenciát a múlt...

Biztonsági üzemmódba kapcsolt a Hubble űrteleszkóp

Az 1990-ben felbocsátott Hubble űrteleszkóp 2023. november 23-án biztonsági...

A Sierra Space szeptember 20-án jelentette be, hogy újabb, immáron az ötödik tesztjét hajtotta végre az ún. Large Integrated Flexible Environment (LIFE) felfújható moduljával, pontosabban annak kis méretű változatával. A próba során addig növelték a nyomást, míg az egység végül ki nem szakadt, mely a modul tervezett megsemmisüléséhez vezetett.

A korábbi tesztekhez képest azonban volt egy lényeges különbség, mégpedig hogy a modul külső oldalán egy fémszerkezetet helyeztek el. A lemez egy olyan ablakot hivatott reprezentálni, amelyet a teljes méretű változatra szereltek volna annak érdekében, hogy megnézzék, miként befolyásolja a szerkezet a modul szilárdságát. A szakítópróba alkalmával végül arra derült fény, hogy még ezen fémlemezzel együtt is 20%-kal nagyobb nyomást bírt ki a modul, mint az előző, lemez nélküli vizsgálat során. Összességében pedig elmondható, hogy az egység jelenleg 33%-kal haladja meg a teljes körű LIFE modulra vonatkozó kötelező értéket.

Következő lépésként a cég a teljes méretű prototípussal történő hasonló tesztek elvégzését jelölte meg. Így tehát az Orbital Reef felfújható moduljai jó úton haladnak afelé, hogy bevethetők legyenek a jövőbeli kereskedelmi űrállomáson.

Forrás: Sierra Space
Dark mode powered by Night Eye