Újabb teszteket hajtott végre a Sierra Space a felfújható moduljával

Kapcsolódó

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

A nap képe #1539 – Mariner-1 indítás

1962. július 22-én indult útjára a Mariner-program első űrszondája,...

A Sierra Space szeptember 20-án jelentette be, hogy újabb, immáron az ötödik tesztjét hajtotta végre az ún. Large Integrated Flexible Environment (LIFE) felfújható moduljával, pontosabban annak kis méretű változatával. A próba során addig növelték a nyomást, míg az egység végül ki nem szakadt, mely a modul tervezett megsemmisüléséhez vezetett.

A korábbi tesztekhez képest azonban volt egy lényeges különbség, mégpedig hogy a modul külső oldalán egy fémszerkezetet helyeztek el. A lemez egy olyan ablakot hivatott reprezentálni, amelyet a teljes méretű változatra szereltek volna annak érdekében, hogy megnézzék, miként befolyásolja a szerkezet a modul szilárdságát. A szakítópróba alkalmával végül arra derült fény, hogy még ezen fémlemezzel együtt is 20%-kal nagyobb nyomást bírt ki a modul, mint az előző, lemez nélküli vizsgálat során. Összességében pedig elmondható, hogy az egység jelenleg 33%-kal haladja meg a teljes körű LIFE modulra vonatkozó kötelező értéket.

Következő lépésként a cég a teljes méretű prototípussal történő hasonló tesztek elvégzését jelölte meg. Így tehát az Orbital Reef felfújható moduljai jó úton haladnak afelé, hogy bevethetők legyenek a jövőbeli kereskedelmi űrállomáson.

Forrás: Sierra Space
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye