Újfajta kínai távközlési műholdakat állítottak pályára

Kapcsolódó

Kiválasztotta új űrhajósait a Roszkoszmosz

Köztük van Oroszország második leendő aktív női kozmonautája is. A...

Pakisztáni műhold indult kínai rakétán

Az ázsiai ország legújabb távközlési műholdját egy kínai hordozórakétával...

Úton van a Progressz MSz-27

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a...

A nap képe #1484 – A Csilin-1 konstelláció felvétele

A Csilin-1 konstelláció április 28-i felvétele a Kujcsouban található...

A közepes magasságú Föld körüli pályára tervezett műholdak két kísérleti példánya indult el egy Hosszú Menetelés-3B rakétával.

Ma hajnalban került sor az idei 21. kínai rakétaindításra, melynek során két kísérleti távközlési műholdat bocsátottak fel. A Csehuj-Tienvang 1-01 és 02 nevű egységeket egy Hosszú Menetelés-3B hordozóval indították útnak magyar idő szerint 3:43-kor a Hszicsang Űrközpontból. Ezt a variánst idén másodjára alkalmazta a  China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), a megfelelő pályára állítással zsinórban a 29., összességében a 145. sikert könyvelhette el a CZ-3.

Kép forrása: CASC

A Csehuj-Tienvang távközlési műhold-konstelláció közepes magasságú Föld körüli pályán fog üzemelni, ami a kínai űripart tekintve újdonságnak számít. A fejlesztést és a gyártást a pekingi Tsinghua Egyetem végezte a Shanghai Academy of Spaceflight Technology (SAST) közreműködésével. Arról pillanatnyilag nincs információ, hogy hány tagból fog állni a hálózat, egyelőre még csak két tesztverzió indult el a mai küldetéssel. 

A két kísérleti műhold a felkészítő csarnokban.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye