Űrbejárás Gombaszögön

Kapcsolódó

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

A nap képe #1477 – Flight 4 előtti tankolási teszt

Teljes tankolási teszt a júniusra tervezett Flight 4 előtt.

USA: Oroszország műholdellenes fegyvert bocsátott az alacsony Föld körüli pályára

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kozmosz-2576 feltehetően...

A spacejunkie.hu csapata is képviseltette magát a 2022-es Gombaszögi Nyári Táboron: a Pozsonyi Magyar Szakkolégium és a Diákhálózat szervezésében a DH Móló 2022 programjában egy űrkutatási témájú előadásunk is helyet kapott.

Az előadásomban egy kicsit más szögből szerettem volna megközelíteni az űrutazás kérdését: nem a grandiózus hold- és marsutazási tervek szerepeltek a középpontban, hanem éppen az űrutazás azon területei, amelyekkel minden egyes nap találkozunk. Ilyen például a navigáció, az időjárás-előrejelzés, a távközlés, vagy éppen az internet használata. Természetesen nem hagyhattam ki azokat a mindennapi eszközöket, amiket űrutazásnak köszönhetünk, mint például a nagy hatékonyságú napelemeket, vagy éppen a vezeték nélküli fülhallgatót. A Hold és a Mars meghódítása is szóba került természetesen, és méginkább ezen jövőbeli „kalandoknak” a veszélyei és kihívásai.

A spacejunkie.hu nevében mégegyszer meg szeretném köszönni a lehetőséget a Pozsonyi Magyar Szakkolégiumnak és a Diákhálózatnak, hogy részesei lehettünk a 2022-es Gombaszögi Nyári Tábornak.

Kép forrása: Csányi Balázs/spacejunkie.hu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye