Űrturisták kiképzésen

Kapcsolódó

A nap képe #1447 – Apollo-13 visszatérés

Az Apollo-13 űrhajósainak visszatérését ünnepelve. Balról jobbra: Gerald D....

Szakmai úton vettek részt az USA-ban a HUNOR-Program űrhajósjelöltjei

A látogatás célja volt, hogy első kézből kapjanak szakmai...

Csütörtökön űrsétán vesznek részt a Nemzetközi Űrállomás kozmonautái

Április 25-én sor kerülhet az idei év első űrsétájára,...

A nap képe #1446 – Armstrong felkészülése

Neil Armstrong szimulációs gyakorlaton vesz részt 1969. április 18-án.

Bár az idei július a szuborbitális űrugrásokat (Virgin Galactic és Blue Origin) végrehajtó járművek bemutatkozásáról szól, 2021 későbbi hónapjaiban több küldetést is láthatunk majd, ami tényleges Föld körüli pályára szállít majd űrturistákat. A privát űrhajósok kiképzése természetesen már hónapok óta tart, ezekről láthattok most pár felvételt.

Az Inspiration4 egy Crew Dragon űrhajóval indul majd szeptember 15-én, fedélzetén négy űrturistával, és ez lesz az első teljesen privát űrhajósokból álló küldetés az űrtörténelemben. A repülést Jared Isaacman üzletember finanszírozza, a misszió a St. Jude gyermekkórház számára gyűjt adományt. A résztvevőket pályázaton választották ki, a misszió kb. 3 napig tart majd, a Crew Dragon önálló repülést hajt végre alacsony Föld körüli pályán, tehát nem csatlakozik majd a Nemzetközi Űrállomáshoz. A küldetésről részletesen itt és itt írtunk korábban.

Egy „Zero-G” repülőgépen a súlytalanságot élvezik az Inspiration4 űrhajósai

Dr. Sian Proctor és Hayley Arceneux egy alacsony nyomású kabinban

Jared Isaacman egy repülőgépszimulátorban

A személyzet azért a Unity-22 repülésére szakított időt

Fotók: Inspiration4 / John Kraus

A Szojuz MSz-20 december 8-án indul majd a Nemzetközi Űrállomásra, fedélzetén a japán üzletember Maezava Juszakuval, és asszisztensével, Hirano Jozóval, aki Maezava utazását örökíti majd meg. Az űrhajósok várhatóan 10-12 napot töltenek majd az ISS-en.

Maezava Juszaku egy Szojuzban

Maezava Juszaku és Hirano Jozo Csillagvárosban a Szojuz-szimulátor előtt

A fenti két küldetésen kívül az október 5-én startoló Szojuz MSz-19-en utazik még idén két űrturista, az orosz űrfilmet forgató stáb két tagja: Klim Shipenko rendező és Julia Pereszild színésznő.

Ne feledjétek a folyamatosan frissülő adatbázisunkat, ahol naprakész információkat találtok az összes jövőbeli emberes űrutazásról.

Dark mode powered by Night Eye