Utolsó fázisához ért a következő Falcon Heavy gyártása és felkészítése

Kapcsolódó

Egyre közelebb az 50. repüléséhez az Ingenuity

Az Ingenuity ismét egy sikeres repülésen van túl,  mely...

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Brit kommunikációs és navigációs szolgáltatások a Holdon

Az új finanszírozás az ESA Moonlight programjának a része, melynek célja, hogy 2028-tól új műholdkonstellációt állítsanak Hold körüli pályára.

Hold körüli pályán a HAKUTO-R

Nem régiben számoltunk be az első ispace küldetés fejleményeiről, ...

A nap képe #1052 – Irizáló felhők a Marson

A Curiosity marsjáró 2023. január 27-én napnyugta után rögzítette...

Majdnem két év után először láthatta a nyilvánosság az óriásrakéta különböző részegységeit.

Az egyik oldalsó első fokozatot január 26-án fotózták le, amint elhagyja a SpaceX McGregorban található tesztkomplexumát. Itt szerelik össze teljesen a fokozatokat, építik be a Merlin hajtóműveket, és végzik el az első hajtóműteszteket minden egyes új Falcon-9 egységen.

A következő Falcon Heavy az amerikai hadsereg megrendeléséből a USSF-44 küldetésen kap szerepet. Bár a SpaceX-nek rendelkezésére áll két korábban már használt oldalsó első fokozat, valószínű a hadsereg igényei miatt mindhárom első fokozati részegység vadonatúj lesz a rakétán. A küldetés érdekessége, hogy első alkommal fog a SpaceX közvetlenül geostacionárius pályára (ún. direct-to-GEO) állítani egy műholdat. Ez viszont komoly többlettömeget jelent üzemanyag tekintetében, hiszen nagyobb delta-V, tehát sebességváltoztatás szükséges a kívánt magasságú pálya eléréséhez. Másik érdekesség, hogy szintén első alkalommal kísérli meg a SpaceX az oldalsó gyorsítófokozatok egyidejű visszahozatalát két külön drónhajóra, viszont a középső fokozatot mindenképp feláldozzák a nagyobb teljesítményért cserébe, ezzel mintegy 90%-ra megközelítve a teljes feláldozható hasznos teherkapacitást.

A küldetésen használandó egységek közül a két oldalsó fokozat már átesett a megfelelőségi teszten, és közülük egy (a január végén észlelt) már biztos úton van Floridába, ahol a SpaceX hangárjában a végszerelés történik majd, de valószínű a másik is jelenleg útközben van már Cape Canaveralba. Így már csak a középső első fokozatnak, a B1066 jelű hordozórakétának kell a végső teszteket és vizsgálatokat sikerrel vennie. Ennek az egységnek a szállítására várhatóan márciusban vagy áprilisban kerülhet sor, hogy aztán a tervek szerint tavasz végén vagy nyár elején elindulhasson az egyik leglátványosabbnak ígérkező küldetés idén.

Az első, Block 5 egységekből álló Falcon Heavy 2019 áprilisában az Arabsat-6A küldetésen

Fotó: SpaceX

Kép

Az egyik (valószínű az elsőként elkészült) oldalsó fokozat tesztelése McGregorban 2020 októberében

Fotó: SpaceX

Dark mode powered by Night Eye