Utolsó simítások a Crew Dragon Endeavour-ön

Kapcsolódó

A nap képe #1063 – Electron visszaszerzés

Az Electron hordozórakéta visszaszerzése a Csendes-óceánból, miután sikeresen pályára...

Rendkívüli nemzetközi űrhírek

Még véletlenül sincs összefüggés a mai nap és az...

Jedi harc maradványaira bukkant a Perseverance

A NASA bejelentette, hogy a Perseverance a Mars felszínén több érdekes tárgyat is talált, amely úgy tűnik, régi idők Jedi harcainak maradványa!

A nap képe #1062 – Itt vagyunk mi

Ez az első Földet ábrázoló kép, amely a Naprendszer...

Az Astra még idén elindítaná Rocket 4 hordozóját

Továbbra is úgy tervezi az Astra, hogy még az...

Megérkezett a SpaceX következő emberes küldetésének űrhajója, a Crew Dragon Endeavour a 39A indítóállás melletti felkészítő épületbe, ahol a Falcon-9 rakétára szerelik fel. A kapszulát tavaly használták előszőr az első emberes Dragon küldetésen, a Demo Mission-2-n. A képeken jól látható, hogy a Dragon új külső borítást (vagy legalábbis egy alapos festést) kapott, illetve a csomagtartó egység (trunk) napelemei sincsenek még felszerelve.

A Crew-2 küldetés április 22-én startol majd a Nemzetközi Űrállomásra 4 űrhajóssal a fedélzeten, akik a napokban meg is érkeztek a Kennedy Űrközpontba. A személyzet (Shane Kimbrough, Megan McArthur, Thomas Pesquet, Akihiko Hoshide) 6 hónapot tölt majd el a Nemzetközi Űrállomáson. A misszióról a napokban több részletes írással is jövünk majd, ma éjjel lesz például az indítás előtti kiértékelés (Flight Readiness Review) sajtótájékoztatója, amin rengeteg érdekes és új információt tudunk majd meg.

Képek: NASA

Dark mode powered by Night Eye