Úton haza a CRS-26 Cargo Dragon az ISS-ről

Kapcsolódó

Nagyjából 5 tonnás műholddal indult útjára a Falcon-9-es

A házon belüli Starlink missziókat picit megfűszerezve ezúttal a...

A nap képe #1506 – Mawrth Vallis régió

A Mars Mawrth Vallis régiójáról készült felvétel, melyet a...

Ötvenedik küldetését teljesítette ma a Rocket Lab

Az Electron hordozó egy 25 tagú műhold-konstelláció első 5...

A nap képe #1505 – Dragon a Starliner ablakából

A Crew-8 küldetés Dragon űrhajója, melyet Matthew Dominick fotózott...

Frissítés jan. 11. 14:03: A tervezett időben, 11:19-kor hibátlan vízreszállást hajtott végre a Cargo Dragon a Mexikói-öbölben a floridai partoktól nem messze. Így ez a küldetés is teljes sikerrel zárult!

Eredeti cikk

Magyar idő szerint tegnap este 23:05-kor ledokkolt a CRS-26 teher- és utánpótlásszállító küldetés Cargo Dragon űrhajója a Nemzetközi Űrállomásról, ahová november 27-én érkezett meg. Az ilyenkor szokásos módon a Draco segédhajtóművekkel megfelelő távolságra irányította magát a Dragon, és azóta pedig több pályacsökkentő manővert is végrehajtott már. A leszállásra szerda délelőtt 11:19-kor kerülhet sor Floridától nem messze, ahol már a Shannon nevű mentőhajó várja a kapszulát. A teherűrhajó nem csak oda, hanem vissza is szállít bizonyos mennyiségű eszközt, kísérleti eredményeket és egyéb felszerelést, ezúttal mintegy 2 tonna rakománnyal pakolták meg az űrhajósok a nyomás alá helyezett belső rakteret. A jelenleg üzemelő teherűrhajók közül csak a Cargo Dragont lehet többször is felhasználni, hiszen a Northrop Grumman Cygnus és a Roszkoszmosz Progressz űrhajója is csak egyszer használatos járművek.

A sikeres leszállás után frissítjük cikkünket!

Látványos manőverezés az elülső fúvókákkal. Forrás: NASA

Fotó: NASA

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye