Úton van a Progressz MSz-27

Kapcsolódó

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a Nemzetközi Űrállomásra.

Frissítés!

Magyar idő szerint 13:43-kor sikeresen dokkolt a Progressz MSz-27 az orosz szegmensen található Poiszk modulra. A dokkolás automatikusan történt.

Forrás: Roszkoszmosz
Forrás: Roszkoszmosz

Eredeti cikk

Ma magyar idő szerint Bajkonurból 11:42-kor elstartolt a Progressz MSz-27 teherűrhajó egy Szojuz-2.1a hordozórakéta fedélzetén. A rakéta külső felületére rákerült Alekszej Leonov arcképe, aki éppen a mai napon ünnepelné születésének 90. évfordulóját, ezen kívül a Szojuzt díszítette még a Szentpétervári Állami Egyetem 300. és az orosz diákmozgalom 65. évfordulója alkalmából készült képek. A Progressz a szokásos 2504 kg rakományt szállítja az ISS-re. Ebből 1290 kg az ISS rendszereihez szükséges berendezések és felszerelések, tudományos kísérletekhez szükséges tárolóhelyek, ruházat és élelem a személyzetnek, 754 kg üzemanyag, 420 kg ivóvíz, 40 kg nitrogén. A rakomány között van egy hiperspektrométer, amellyel a földfelszínt különböző spektrális tartományokban tudják majd megvizsgálni az űrhajósok, és külön csomagok vannak a Biopolimer, Interakció-2, Virtuális, Korrekció, Neuroimmunitás és a Pilot-T nevű kísérletekhez, valamint születésnapi ajándékokat szállít Oleg Kononyenkonak és Alekszandr Grebjonkinnak. A teherűrhajó nem a mai napon, hanem egy közel 50 órás repülés után, június 1-jén 13:47-kor fog megérkezni a Nemzetközi Űrállomáson található Poiszk modulra, és 173 napig el nem hagyja azt. A dokkolás után frissíteni fogjuk cikkünket!

Forrás: Roszkoszmosz
Forrás: Roszkoszmosz
A pillanat amikor a Progressz leválik a Szojuz harmadik fokozatáról. Forrás: Roszkoszmosz
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye