Array

Vadonatúj helyen lesz az Astra következő indítása

Kapcsolódó

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kína első alkalommal hajtott végre 12 km-es függőleges fel- és leszállást egy rakétafokozattal

Ez újabb jelentős lépés az újrahasználható rakétakoncepció fejlesztésében! Meglepetésszerűen végzett...

Földünk az űrből: Ádám hídja

A Sentinel-2 felvételén szemügyre vehetjük Dél-India egyik csúcsát Srí...

A nap képe #1508 – ISS napelemtáblák

A napfelkelte első sugarai, melyek megcsillannak a Nemzetközi Űrállomás...

Ebben a hónapban már biztosan nem térhet vissza a Földre a Starliner

Egy tegnapi közleményben újabb halasztást jelentettek be a NASA...

Az Astra eddig csak az alaszkai Kodiakban található Pacific Spaceport Complexből indított rakétákat, azonban ez hamarosan megváltozik. A cég ugyanis kérelmezte a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnál (FCC), hogy a Kennedy Űrközpont új startállásáról, az LC-48-ról 2021. december 1-jétől fogva indíthasson rakétát.

Az alaszkai helyszín számos előnyt kínált a vállalat számára, többek között más helyszínekhez képest sokkal rugalmasabb menetrendet, mivel Alaszkában jelenleg csak ők bocsátanak fel rakétákat. Az északi szélesség azonban korlátozta az általuk használható pályák számát.

Az Astra közelgő küldetése lesz az első alkalom 1987. január 15. óta, hogy egy vadonatúj indítókomplexumot használnak Floridából történő indításhoz. Egyelőre nem ismert, hogy a rakéta milyen hasznos terhet fog szállítani.

Az LC48 légi felvétele a 39A és 39B indítókomplexummal a háttérben. Kép forrása: NASA

Az LC-48 olyan kis hordozórakéták számára készült, amelyek magukkal hozzák az indítóberendezések nagy részét, beleértve az üzemanyagtartályokat és egyéb földi kiszolgáló berendezéseket. A komplexumban található egy víztározó tó, amely egy kis vizes hangtompító rendszert is képes kiszolgálni, ha a járműnek szüksége lenne rá. Az FAA jelenlegi környezetvédelmi értékelése szerint az LC-48-as indítóállás évente legfeljebb 52 indításra lesz használható. Lehetséges, hogy ez a szám növekedik majd a jövőben, mivel tervezik egy második, közel azonos indítóállás építését a területen.

Az új helyszín lehetővé teszi, hogy új megrendelők számára nyújtsanak szolgáltatást. Ez számos olyan potenciális hasznos teher számára nyitja meg az ajtót, amelyek űrbe juttatására korábban más, drágább szolgáltatók is szóba jöhettek volna.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye