Vakata Kóicsi japán űrhajós az Axiom Space műszaki vezérigazgatójaként folytatja pályafutását

Kapcsolódó

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

A nap képe #1481 – Tenacity kicsomagolás

A Dream Chaser Tenacity „kicsomagolása”, miután megérkezett a Kennedy...

Rendkívüli: kiválasztották a következő magyar űrhajóst!

Lezárult a HUNOR-Program kiválasztási szakasza, a végső felkészülés az...

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

A veterán űrhajós feladata a cég gazdasági és stratégiai jelenlétének erősítése lesz az ázsiai és óceániai térségben.

Tegnap jelentette meg az Axiom Space, hogy még március végén csatlakozott hozzájuk Vakata Kóicsi veterán japán űrhajós, aki mint műszaki vezérigazgató fogja erősíteni a csapatot. Vakata a Japán Űrügynökség (JAXA) szolgálatában volt 32 évig, ezalatt öt küldetést teljesített (STS-72, STS-92, STS-119/127, Szojuz TMA-11M, SpaceX Crew-5), több mint 504 napot töltött az űrben, és három különböző űrhajóval repülhetett, amit nagyon kevesen mondhatnak el magukról. Új munkaköre szerint ő vezeti majd az Axiom üzleti és stratégiai jelenlétének kiterjesztését az ázsiai-csendes-óceáni térségben, valamint hozzájárul az Axiom Station, a világ első privát űrállomásának fejlesztéséhez is. 

Egy március 29-i nyilatkozatában így magyarázta döntését: „A jövőbeli űrtevékenységek kulcsa a magánszektor lesz. A Nemzetközi Űrállomás a tervek szerint 2030-ig üzemel majd, ezt követően pedig a magánszektor lesz felelős az alacsony Föld körüli pályán végzett tevékenységekért. Ezért csatlakozok most én is egy  magánszektort erősítő céghez, hogy támogassam az alacsony Föld körüli pályán történő erőfeszítéseket.”

Michael López-Alegría, a vállalat egyik vezető űrhajósa elmondta: „A jövőbeli kereskedelmi űrhajós küldetések parancsnokaként, valamint műszaki szakértőként és vezetőként fogja előmozdítani a kereskedelmi űrkutatást és elősegíti a globális partnerségek létrejöttét. Nagy megtiszteltetés ez számunkra és izgatottak vagyunk, hogy csatlakozik a csapatunkhoz, hisszük, hogy nagyszerű karrierje inspirálni fogja a jövő generációit.”

Forrás: Axiom Space
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye