Array

Virgin Galactic: Kereskedelmi űrugrások csak 2022 végétől

Kapcsolódó

USA: Oroszország műholdellenes fegyvert bocsátott az alacsony Föld körüli pályára

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kozmosz-2576 feltehetően...

A SpaceX új felderítő műhold-konstelláció első tagját állította pályára az NRO számára

A hattagú hálózatot a Northrop Grumman-nel együtt valósítják meg...

A nap képe #1476 – Gibraltári-szoros

A Gibraltári-szoros, melyet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről örökítettek meg...

Július első két hetére szűkítette az ESA az Ariane-6 debütálásának időpontját

Jól halad az első repülésre szánt rakéta felkészítése, de...

A négyes szám jegyében zajlanak ezen a héten a kínai indítások

Ezúttal egy Kuajcsou-11 állított pályára négy műholdat, csakúgy, mint...

Az űrugrásokat kínáló Virgin Galactic tegnapi közleménye szerint egyelőre nem indítanak kereskedelmi repüléseket a világűr szélére, hanem újabb fejlesztéseket és teszteket hajtanak végre a VSS Unity járművön és a VMS Eve repülőn. A sajtóanyag meglehetősen ködösen fogalmaz, de ami biztos, hogy legkorábban 2022 utolsó negyedévében indulhatnak a kereskedelmi űrugrások, és a szeptemberben bejelentett Unity-23 küldetés is csúszik.

Bár a cég szerint ez egy tervezett „fejlesztési” időszak, az utóbbi időben több probléma is akadt a Virgin Galactic háza táján: szeptemberben a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) függesztette fel a repüléseket a Unity-22 (Sir Richard Branson repülése) misszión tapasztalt légtérelhagyás miatt, illetve az egyik beszállító egyik komponensével tapasztaltak problémát (ezt állítólag azóta megoldották). A közlemény szerint a Virgin a hordozó VMS Eve repülőgépen és a VSS Unity járművön is különböző anyagteszteket végeztek el, amivel a rendszeres repülésekre készülnek fel, de az egyik teszt során a járművek valamelyik komponensénél nem volt megfelelő a biztonsági érték, ezért további vizsgálatok szükségesek – hogy milyen anyagról, vagy alkatrészről van szó, arról nincs információ.

A késlekedés mindenesetre nagy érvágás a cégnek, ugyanis a konkurens Blue Origin pont a napokban hajtotta végre a második emberes űrugrást a New Shepard rakétával és kapszulával.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye