Array

Virgin Galactic: Kereskedelmi űrugrások csak 2022 végétől

Kapcsolódó

Egyiptom is elkötelezte magát az kínai-orosz ILRS-projekt mellett

Az afrikai állam nyolcadikként írta alá az együttműködési megállapodást. Tegnap,...

Két Starlink-indítás szerepel a SpaceX heti menüjében

Ismét egy floridai és egy kaliforniai felbocsátást hajt végre...

A nap képe #1309 – KSC ünnepi hangulatban

A Kennedy Űrközpont idei ünnepi dekorációja.

Megérkeztek a Psyche első felvételei, valamint tudományos adatokat is küldött az űrszonda

A bolygónkat október 13-án elhagyó Psyche űrszonda több sikeres...

Tegnap este a hét harmadik kínai küldetésén a harmadik különböző rakéta indult

A Csielung-3 hordozórakéta második útját teljesítette, majdnem egy évvel...

Az űrugrásokat kínáló Virgin Galactic tegnapi közleménye szerint egyelőre nem indítanak kereskedelmi repüléseket a világűr szélére, hanem újabb fejlesztéseket és teszteket hajtanak végre a VSS Unity járművön és a VMS Eve repülőn. A sajtóanyag meglehetősen ködösen fogalmaz, de ami biztos, hogy legkorábban 2022 utolsó negyedévében indulhatnak a kereskedelmi űrugrások, és a szeptemberben bejelentett Unity-23 küldetés is csúszik.

Bár a cég szerint ez egy tervezett „fejlesztési” időszak, az utóbbi időben több probléma is akadt a Virgin Galactic háza táján: szeptemberben a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) függesztette fel a repüléseket a Unity-22 (Sir Richard Branson repülése) misszión tapasztalt légtérelhagyás miatt, illetve az egyik beszállító egyik komponensével tapasztaltak problémát (ezt állítólag azóta megoldották). A közlemény szerint a Virgin a hordozó VMS Eve repülőgépen és a VSS Unity járművön is különböző anyagteszteket végeztek el, amivel a rendszeres repülésekre készülnek fel, de az egyik teszt során a járművek valamelyik komponensénél nem volt megfelelő a biztonsági érték, ezért további vizsgálatok szükségesek – hogy milyen anyagról, vagy alkatrészről van szó, arról nincs információ.

A késlekedés mindenesetre nagy érvágás a cégnek, ugyanis a konkurens Blue Origin pont a napokban hajtotta végre a második emberes űrugrást a New Shepard rakétával és kapszulával.

Dark mode powered by Night Eye