Virgin Orbit: Légi indítások Guamról is

Kapcsolódó

A négyes szám jegyében zajlanak ezen a héten a kínai indítások

Ezúttal egy Kuajcsou-11 állított pályára négy műholdat, csakúgy, mint...

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) nyilvánosságra hozta a végső környezettanulmányát, ami a Virgin Orbit a Csendes-óceánon lévő Guamról történő indítási terveinek környezeti hatásait taglalja. A jelentés szerint „nincsen jelentős hatása” annak, ha a Sir Richard Branson alapította cég a szigetről végezne rakétaindításokat, így a Virgin Orbit eggyel közelebb került a végső engedély megszerzéséhez. A vállalat egy átalakított Boeing 747-es repülőgép (Cosmic Girl) aljáról indítja a LauncherOne rakétát, ami 500 kg hasznos terhet képes Föld körüli pályára állítani. A Virgin Orbit (ami nemrégen jelentette be új fejlesztési terveit) a szigeten lévő Andersen Légierőbázist is használná indítási helyként, és az elkövetkező 5 évben legfeljebb 25 indítást hajtanának innen végre.

A cég eddig két sikeres indítás hajtott végre a LauncherOne rakétával: idén januárban és júniusban. Mindkét küldetés a Kaliforniában található Mojave Air and Spaceportból indult, a Virgin azonban szeretné bővíteni az indítási helyeit, ezáltal nyújtva jobb szolgáltatást a megrendelőinek. A cég a jelenleg építés alatt álló angliai Cornwall Űrrepülőtérrel áll még tárgyalásban, így a jövőben könnyen előfordulhat, hogy akár három különböző földrajzi helyről indulhatnak a Virgin légiindításai.

A Virgin Orbit repülője, a szárny alatt pedig a LauncherOne orbitális rakéta

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye