Visszatért a Sencsou-12 személyzete

Kapcsolódó

Nagyjából 5 tonnás műholddal indult útjára a Falcon-9-es

A házon belüli Starlink missziókat picit megfűszerezve ezúttal a...

A nap képe #1506 – Mawrth Vallis régió

A Mars Mawrth Vallis régiójáról készült felvétel, melyet a...

Ötvenedik küldetését teljesítette ma a Rocket Lab

Az Electron hordozó egy 25 tagú műhold-konstelláció első 5...

A nap képe #1505 – Dragon a Starliner ablakából

A Crew-8 küldetés Dragon űrhajója, melyet Matthew Dominick fotózott...

Ahogy mi is írtuk tegnapi cikkünkben, a tervek szerint ma reggel 07:34-kor sikeresen visszatért a kínai Sencsou-12 három űrhajósa a 3 hónapos küldetésük után. Nie Hajseng, Tang Hungbo és Liu Po-ming űrhajója a kijelölt leszállási zónában, a Csiucsüan Űrközponttól északkeletre lévő Góbi-sivatagban, Dongfeng városától nem messze landoltak, befejezve ezzel a 92 napos, kínai rekordnak számító küldetésüket.

Visszatérés közben – az ejtőernyő 10 km magasságban nyílt ki

A Kínai Űrállomás (ami jelenleg a Tienho modulból áll) azonban nem lesz sokáig lakatlan, ugyanis októberben startol a Sencsou-13 misszió 3 újabb űrhajóssal, akik a tervek szerint egészen 2022 márciusig maradnak az űrállomáson – ezzel megduplázva a mostani leghosszabb küldetést. 2022 áprilisában indul a Sencsou-14, illetve a Tiencsou-4 teherhajó, a két új űrállomás modul, a Wentian és Mengtian pedig 2022 május-június és augusztus-szeptember környékén bővíti ki majd jelentősen a Kínai Űrállomást. Az építkezési fázis befejezése 2022 októberében várható, ekkor a Sencsou-15 emberes misszió, és a Tiencsou-5 teherhajó érkezik az űrállomásra.

Az űrhajósok kiszállás után

A Sencsou-12 kapszulájaAds Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye